Welkom

Stichting Gast helpt asielzoekers die onder schrijnende omstandigheden leven in Nijmegen en omgeving.

Deze vluchtelingen zijn uitgeprocedeerd, maar kunnen of durven niet terug. Vaak maken zij nog een reƫle kans op een verblijfsvergunning, maar toch laat de Nederlandse overheid hen in de steek.

De overheid zet uitgeprocedeerde vluchtelingen, vaak ziek of getraumatiseerd, op straat. Zonder voorzieningen, zonder perspectief. Stichting Gast helpt deze mensen met medische, maatschappelijke en juridische bijstand. Daarnaast bieden wij hen eten, leefgeld en een dak boven het hoofd.

We maken ons ook sterk voor een humaan asielbeleid. Stichting Gast krijgt geen subsidie van de overheid en is dus afhankelijk van fondsen en donaties en de grote inzet van vrijwilligers.

SG Knop Wij hebben u nodig Klik hier